Bugul Facebook a permis accesul la fotografii nepublicate

Compania Facebook a descoperit o eroare pe platforma sa care permitea aplicațiilor terțe să acceseze fotografii pe care utilizatorii le-au încărcat Facebook, dar a decis să nu publice.

facebook-securitate

Compania a rezolvat deja o problemă care a avut loc între 13 și 25 septembrie și a afectat 6,8 milioane de utilizatori. Bug-ul ar putea fi folosit de aproximativ 1500 de aplicații create de 876 de dezvoltatori.

Bug-ul ar putea fi utilizat numai de acele aplicații pe care ați oferit acces la fotografii Facebook sau la care v-ați conectat prin contul dvs. Facebook.

Cu alte cuvinte, eroarea nu a afectat fotografiile pe care le-ați partajat în mesaje private. În plus, el nu putea accesa fotografii pe care nu le-ai încărcat niciodată.

Iată ce scrie Facebook în postarea sa:

Ne pare rău că s-a întâmplat acest lucru. La începutul săptămânii viitoare, vom lansa instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru a identifica utilizatorii afectați de eroare. Vom colabora cu dezvoltatorii pentru a elimina fotografiile nepublicate ale acestor utilizatori.

De asemenea, vom notifica utilizatorii afectați cu notificări la Facebook. Prin notificare, aceștia vor putea accesa o pagină unde vor fi indicate aplicațiile care au fost afectate de bug.

Puteți vedea mai jos un exemplu de astfel de notificare.

FAcebook-photo-bug-notification

Pentru a verifica dacă problema v-a afectat, accesați Centrul de ajutor Facebook. Dacă eroarea nu v-a afectat, veți vedea mesajul: „Contul dvs. Facebook nu a fost atins și aplicațiile pe care le-ați folosit nu au putut să vă acceseze celelalte fotografii”.

Facebook mai scrie:

A apărut o eroare, ca urmare a căreia dezvoltatorii au obținut acces la alte fotografii, inclusiv din Facebook Povești sau subiecte pe care le-ați încărcat, dar nu le-ați publicat.

Am remediat această eroare și am aflat că are de-a face cu un algoritm care permite aplicațiilor să utilizeze API-ul nostru pentru a accesa fotografiile dvs. din cronologie după ce le-ați permis.

De asemenea, compania vă recomandă să mergeți la aplicațiile cu care v-ați distribuit fotografiile la Facebook și să vă verificați fotografiile.

Rate article
Site despre smartphone-uri, instrucțiuni, sfaturi, evaluări.
Add a comment