Cum se remediază eroarea „Deblocare iPhone pentru a utiliza accesoriile”

Dacă v-ați conectat iPhone, iPad sau iPod touch la un accesoriu USB sau chiar la un computer și mesajul „Deblocați iPhone / iPad să folosești accesorii ', nu ești singur.

16102018-1

Acest mesaj apare pe ecran datorită unei noi caracteristici de securitate iOS care are ca scop protejarea dispozitivului dvs. împotriva conexiunilor neautorizate. Funcția este utilă, dar accesoriile nu vor funcționa până când nu deblocați dispozitivul. Uneori, chiar și încărcarea nu este acceptată.

Cea mai ușoară cale este de a debloca dispozitivul cu o parolă, astfel încât să recunoască accesoriul și să-i permită să funcționeze. Apoi, notificarea va dispărea. Cu toate acestea, este incomod să faceți acest lucru de fiecare dată.

Cum să scapi de notificare

Dacă conectați adesea accesorii la dispozitivul dvs., vă veți sătura să le deblocați de fiecare dată, astfel încât să înceapă să funcționeze. Din fericire, mecanismul de protecție poate fi dezactivat, astfel încât notificarea să nu mai apară pe ecran. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că vă puneți în pericol.

  1. Deschideți aplicația Setări
  2. Accesați secțiunea „Face ID și parolă” (sau „Touch ID și parolă”).
  3. Derulați în jos la Accesorii USB și activați opțiunea astfel încât comutatorul să devină verde.

mod restricționat USB

Acum nu veți vedea notificarea de fiecare dată când conectați un accesoriu la dispozitiv. Cu această mică măsură de securitate, dvs. iPhone s-ar putea să nu se încarce pe unele computere și dispozitive, dar ar trebui să vă simțiți bine acum.

De ce aveți nevoie de protecție pentru accesorii USB?

Protecția împotriva accesoriilor USB de pe iPhone și iPad a apărut relativ recent și este destinată protejării dispozitivelor împotriva accesului neautorizat prin accesorii și diferite dispozitive.

Un exemplu excelent de dispozitiv împotriva căruia caracteristica îl protejează este GrayKey, care este utilizat de autorități pentru a intra în blocat iPhone și iPad. Și dacă „băieții buni” au un astfel de dispozitiv, atunci mai devreme sau mai târziu îl vor avea și „băieții răi”, care îl pot folosi pentru a hack.

Fără a părăsi sau nu opțiunea depinde de dvs., totuși, prin dezactivarea mecanismului de protecție, vă puneți în pericol. În orice caz, vă puteți răzgândi oricând în setări.

Această caracteristică este activată în mod implicit pentru toate iPhone și iPad de la iOS 12 și mai noi și a fost introdusă pentru prima dată în iOS 11.4.1. Versiunile anterioare ale sistemului nu au această funcție.

Rate article
Site despre smartphone-uri, instrucțiuni, sfaturi, evaluări.
Add a comment