Facebook confirmă că urmărește apelurile utilizatorilor și corespondența

Săptămâna trecută, un programator a descoperit că Facebook urmărea apelurile de pe smartphone-ul său Android, care a adăugat combustibil doar la incendiu în urma recentului scandal al companiei privind încălcarea confidențialității. Acum gigantul de rețea a făcut o declarație oficială cu privire la ceea ce se întâmplă cu adevărat. Pe scurt: da, Facebook ține evidența celor pe care îi apelați și textului (precum și cât de des), dar l-ați permis dumneavoastră. Și da, puteți șterge datele colectate pe dvs. din rețeaua socială.

androidpit-facebook-messenger-hero-16

Duminică, 25 martie, a apărut următoarea intrare pe blogul oficial Facebook:

Păstrarea istoricului apelurilor și mesajelor face parte dintr-o funcție opțională în Messenger și Facebook Lite activat Android. Vă ajută să găsiți și să rămâneți în legătură cu persoanele care contează pentru dvs. și face ca utilizarea Facebook să fie cât mai convenabilă. Procedând astfel, utilizatorul este de acord cu termenii înainte de a utiliza această caracteristică.

Facebook susține că această caracteristică este utilizată pentru a importa contacte în Messenger și Messenger Lite, ceea ce le permite utilizatorilor să găsească mai ușor prieteni din contactele telefonice pe rețelele sociale. După ce Cambridge Analytica și-a publicat raportul despre ceea ce se întâmplă, utilizatorii au aflat că instrumentul a fost folosit și pentru a urmări pe cine au sunat și când.

Facebook confirmă că urmărește apelurile utilizatorilor și corespondența

Urmărirea apelurilor și a SMS-urilor pare să se extindă doar la utilizatori Android. Cu aceasta, utilizatorii iOS își pot sincroniza și contactele cu platforma de mesagerie.

În același timp, utilizatorii nu sunt de acord că și-au dat consimțământul Facebook cu bună știință pentru a activa această funcție. Rețineți că acum, înainte de a activa funcția Facebook, avertizează utilizatorii: „contactele dvs. vor fi sincronizate constant cu serverele noastre”.

Există și vești bune. Deci, Facebook raportează că conținutul apelurilor sau al mesajelor text nu este salvat nicăieri. De asemenea, aceste date și alte date nu sunt transmise unor terțe părți. În plus, utilizatorii pot șterge datele pe care le dețin deja Facebook.

Pentru a face acest lucru, în aplicația Facebook Messenger, trebuie să faceți clic pe pictograma „Acasă” și să atingeți fotografia de profil. În fila „Persoane”, puteți dezactiva funcția „Sincronizați contactele”. Facebook promite că, dacă dezactivați această opțiune, toate informațiile care au fost sincronizate anterior vor fi șterse complet.

Pe această pagină, utilizatorii pot vedea o listă de utilizatori care au fost adăugați la Messenger ca urmare a sincronizării. Pe aceeași pagină, puteți șterge toate aceste contacte. Pentru a afla ce informații despre dvs. sunt stocate pe servere Facebook, puteți descărca toate datele de aici.

Rate article
Site despre smartphone-uri, instrucțiuni, sfaturi, evaluări.
Add a comment